عمل لاپاراسکوپی و هیستروکوپی
با پیشرفت علم در سالهای اخیر جراحی ها بسیار کوچک تر شده اند. همچنین دقت معالجه و درصد بهبودی بیماری ها نیز بیشتر شده است. لاپاراسکوپی، جراحی تشخیصی و درمانی می باشد. استفاده از لاپاراسکوپی به دلیل مدت زمان کوتاه بستری در بیمارستان بسیار مورد استقبال بیماران و پزشکان است. در این نوع درمان، درد کمتری تجربه می شود. برش بسیار کوچک روی بدن بیمار ایجاد می گردد. در این روش پزشک، داخل شکم را با یک لوله تلسکوپی دوربین دار مشاهده می کنند. این لوله که از سوراخ بسیار کوچکی از بخشی از شکم وارد می شود به دکتر در تشخیص و درمان کمک می کندلاپاراسکوپی، میتواند در بیماری هایی مانند چسبندگی لگنی، کیست تخمدان یا حتی حاملگی خارج از رحم کاربرد فراوان دارد.
لاپاراسکوپی برای درمان بررسیهایی در مورد علل ناباروری در خانم ها استفاده تشخیصی دارد. در عمل عوارض خاصی ندارد، فقط به علت باقی ماندن گاز در درون شکم احتمال دارد تا دو روز بیمار احساس مبهمی از درد در ناحیه کتف داشته باشد، که میتوان با مسکن های ساده آن را برطرف کرد. در این روش خونریزی بسیار کمتر از جراحیهای باز اتفاق می افتد. در نتیجه بیمار سریع تر به زندگی عادی خود باز می گردد.
عمل لاپاراسکوپی در بیماری های زنان به چه صورت است؟
در لاپاراسکوپی های رحمی باید ۶ ساعت قبل از عمل ناشتا باشید. و همچنین آزمایش های خون مورد نیاز قبل از عمل الزامی می باشد. این جراحی نیازی به بستری شدن ندارد. شما می توانید روز بعد از عمل، مرخص شوید.
هیستروسکوپی چیست؟
هیستروسکوپی نوعی عمل جراحی رحم می باشد. در این جراحی از یک تلسکوپ استفاده می شود که در انتهای آن یک دوربین دارد. در عمل هیستروسکوپی، این تلسکوپ وارد رحم می شود. دیوار داخلی رحم بررسی می گردد. این نوع جراحی برای تشخیص علت خونریزی های غیر طبیعی و همچنین بعضی از مشکلات ساختمان رحم استفاده می شود. هیستروسکوپی روشی تشخیصی درمانی می باشد که در بیماریهای زنان و نازایی بسیار کاربرد دارد. این عمل جراحی با بی حسی موضعی و یا در مواردی با بیهوشی سبک انجام می گیرد.
در هیستروسکوپی دهانه رحم با استفاده از یک وسیله مشخص باز می شود. بعد از باز شدن دهانه رحم هیستروسکوپ که همان تلسکوپ کوچک مجهز به فیبر نوری می باشد، از دهانه رحم وارد می شود و در قسمت انتهایی رحم قرار می گیرد. سپس مایع شفاف یا گاز دی اکسید کربن را با کمک وسیله مخصوص به داخل رحم وارد می کنند. این گاز یا مایع باعث می شود، خون و ذرات اضافی دور شود تا پزشک بتواند به طور مستقیم ساختمان داخلی رحم را ببیند. تا روش های درمانی مورد نیاز را بر روی بیمار انجام دهد. بهترین زمان برای انجام عمل هیستروسکوپی در روزهای اول پس از دوره قاعدگی می باشد. بیمار می بایست از ساعت ۱۲ شب روز قبل ناشتا باشد و حتی آب نیز مصرف نکند. بیمارانی که دارای بیماری زمینهای مانند فشار خون، دیابت یا کم کاری تیروئید هستند، پزشک معالج حتما باید در این زمینه مطلع باشد. هیستروسکوپی عملی کمک کننده در درمان و تشخیص نازایی نیز به کار می رود.
مزایای هیستروسکوپی
این روش در مقایسه با جراحی باز دارای مزیت های زیادی می باشد:
- مهمترین فایده هیستروسکوپی تشخیص دقیق بیماری می باشد.
- در این عمل می توان ضایعه و مشکل را ترمیم نیز کرد.
- کاهش زمان بهبودی و کاهش درد
- کاهش چسبندگی
5.صرفه جویی در هزینه
- همچنین کاهش خونریزی و عفونت
- عدم نیاز به بیهوشی عمومی
- درمان سرپایی و عدم نیاز به بستری
عوارض هیستروسکوپی چیست؟
با توجه به تحقیقات اخیر هیستروسکوپی عوارض بسیار کمی دارد. این جراحی خیلی کم تهدید کننده می باشد. مثلاً یکی از عوارض احتمالی آن، احتمال سوراخ شدن رحم است. که این سوراخ ایجاد شده معمولاً خود به خود ترمیم می شود.
برای باز کردن رحم محلول استفاده می شود.این محلول احتمال دارد باعث اختلالات انعقادی تنفسی و یا کاهش حرارت بدن و واکنش آلرژیک شود. عارضه دیگری که مربوط به این جراحی می باشد، امکان صدمه به اندام های داخلی شکم است که بسیار نادر می باشد. بعد از انجام عمل هیستروسکوپی برای چند روز احتمال ترشحات واژینال و درد وجود دارد. بعد از این عمل، نزدیکی به مدت چند روز ممنوع می باشد ولی شما می توانید پس از یک یا دو روز به فعالیت های طبیعی خود بازگردید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید از طریق این وب سایت و همچنین صفحه اینستاگرامی خانم دکتر دهقانی با ما در تماس باشید.